We ervaren momenteel problemen met de website, mogelijk heb je daar last van

Online pesten veel groter probleem dan gedacht

In elke klas zitten gemiddeld wel 2-3 leerlingen die online gepest worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om online buitensluiten, vervelende berichten sturen via Snapchat of persoonlijke informatie van iemand online zetten.

Omdat het zich online afspeelt hebben ouders en verzorgers vaak niets of weinig in de gaten. Kinderen die anderen online pesten voelen zich onkwetsbaar, omdat ze geen direct contact met het slachtoffer hebben. Hierdoor hebben ze ook vaak niet in de gaten wat hun gedrag bij de ander veroorzaakt. Dit maakt dat online pesten vaak veel verder gaat dan offline pesten. De gevolgen zijn dan ook enorm. Angst, depressie, schooluitval en zelfs suïcide komt voor onder online gepeste kinderen.

Volgens onderzoekers van Saxion Hogeschool kunnen volwassenen een aantal dingen doen.

  • Vraag geregeld wat je kind/klas online beleeft en maak afspraken over dat ze het aangeven als er iets vervelends gebeurt.
  • Verdiep je in de apps die je kinderen/leerlingen gebruiken, zodat je toezicht kunt houden.
  • Kijk als ouder mee in de klassenapp van je kind of wijs als leerkracht een volwassene aan die in de groepsapp van de klas gaat. Zeg dit van te voren, zodat het geen controleren wordt.
  • Wees extra alert als je/een kind in de klas gepest wordt, er is grote kans dat dit online doorgaat.

Bron: NOS

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Myndr is de meest flexibele internetfilter voor in de klas. Als leerkracht bepaal jij waar de leerlingen online bij kunnen.

Vrijblijvende proefperiode