Als leerkracht heb je toegang tot een leerkracht-account die hoort bij je eigen switch(es). Je kunt hier instellingen maken en je krijgt inzicht in wat er in de klas gebeurt.
Met een leerkracht-account heb je toegang tot het dashboard. Daarin kun je zien wat de switch in jouw klas doet. Je vindt een overzicht van alles wat de filter blokkeert, je krijgt inzicht in hoe jij de switch inzet en je kunt ook de inhoud van de standen aanpassen. Werk je in meerdere groepen of heb je een duo-collega? Dan kun je switches delen.
Instellen
De ict’er van de school is meestal de beheerder van jullie switches. Hij/zij beheert wie bij welke knop hoort en wat diegene zelf kan instellen. Dit gebeurt in het beheeraccount, waarin een overzicht te vinden is van alle switches binnen jullie school.
De beheerder regelt de toegang en instellingen. Hij/zij kan ook aangeven wat je als leerkracht zelf kan instellen en wijzigen. Dit kun je zien in je leerkracht account.
Wat kun je allemaal op je dashboard met je keerkracht-account?
Je kunt eenvoudig individuele websites toevoegen of juist uitsluiten in elk van de vijf standen.
Lees meerIn het dashboard kun je zien wat de leerlingen in jouw klas online bezoeken. Je kunt zien welk verkeer geblokkeerd is en je krijgt inzicht in hoe jij Myndr het slimst inzet.
Lees meerMet de schermtijdfunctie zie je hoe lang je leerlingen in een bepaalde periode online geweest zijn en waar ze die tijd aan besteed hebben.
Lees meerDoor gebruik te maken van bestaande online databanken en input van leerkrachten zijn de educatieve categorieën en de vijf educatieve standen ingericht. Je kunt deze standaardindeling uiteraard wijzigen zodat ze passen bij jouw manier van lesgeven.
Wat helemaal niet in de school thuishoort, komt daar ook niet binnen. De Myndr-switch blokkeert standaard advertenties, porno, phishing-websites en malware.
Lees meerDe status van de batterij is te zien in het dashboard. En mocht je dat over het hoofd zien: we sturen je een herinnering als de batterijen bijna aan vervanging toe zijn. Bij normaal gebruik gaan de batterijen ongeveer 1,5 jaar mee.
De taakgerichtheid en effectiviteit is door Myndr zeker vergroot. Er ging veel tijd verloren aan allerlei andere dingen.
Lees de reviewWe maakten al gebruik van meekijksoftware, maar je kunt niet de hele tijd meekijken.
Lees de reviewJe kunt de leerlingen stap voor stap leren wat ze wel en niet kunnen doen online en je ondervangt dat ze iets gaan zoeken waarvan je eigenlijk niet wil dat ze het kunnen zien. Je moet ze daarin vóór zijn.
Lees de reviewJe kunt de Myndr-switch 6 weken vrijblijvend proberen. In deze periode helpen we je om het internet op school veilig te reguleren. Meld je aan en je kunt gelijk beginnen!
* Je ICT beheerder kan kosten in rekening brengen voor het installeren van de gratis Myndr plugin.